De burgerlijst Tervuren Unie en Volt Tervuren zullen samen deel nemen aan de verkiezingen in oktober 2024. Het doel is om alle inwoners van Tervuren te vertegenwoordigen, inclusief de 113 aanwezige nationaliteiten, en de broodnodige diversiteit in de gemeenteraad te brengen.

“Door onze krachten te bundelen, geven we een duidelijk signaal dat iedereen kan en moet deelnemen aan het besluitvormingsproces en het sociale leven in Tervuren. Als de kiezers het toestaan, willen we meer diversiteit in de gemeenteraad – meer vrouwen en de allereerste niet-Belgen,” zegt Tracey D’Afters, lijsttrekker voor Volt Tervuren, de lokale afdeling van de Europese partij Volt, opgericht op 6 mei.

“Zorgen voor alle inwoners van Tervuren, ongeacht hun afkomst, is altijd een prioriteit geweest voor Tervuren Unie, dus is het logisch om onze krachten te bundelen. De inwoners van Tervuren krijgen vaak geen basisinformatie over wat er gebeurt, of het nu gaat om grote bouwprojecten, wegenwerken of ontbossing. De huidige gemeenteraad heeft opgegeven om met de meerderheid van de inwoners van Tervuren te communiceren,” legt Serge Liesenborghs uit, gemeenteraadslid en lijsttrekker voor Tervuren Unie, die momenteel vier gemeenteraadsleden telt.

“Een belangrijk punt voor Volt is om het aantal vrouwen te verhogen, momenteel zijn er slechts 8 van de 27 gemeenteraadsleden. En geen enkel gemeenteraadslid behoort tot de 43% van de Tervurenaars die van niet-Belgische afkomst is,” voegt de andere hoofdkandidaat van Volt, Magdalena Garczyńska, eraan toe.

“Het gemeentebestuur is er ook niet in geslaagd om ongeveer 3100 niet-Belgische Tervurenaars, die 22% van het electoraat vertegenwoordigen, op de kiezerslijsten te registreren. We willen dat op zondag 13 oktober zoveel mogelijk mensen komen stemmen, omdat stemmen niet langer verplicht is in Vlaanderen. Als je stemrecht hebt, mag dat niet bemoeilijkt worden door een ingewikkelde inschrijvingsprocedure,” zegt Geoffroy de Visscher, gemeenteraadslid van Tervuren Unie.

Tervuren Unie + Volt geloven sterk in het samenleven van gemeenschappen, zodat iedereen zich welkom voelt, zich makkelijker kan integreren en volledig kan deelnemen aan het gemeenschapsleven als Tervurenaar, terwijl ze zich houden aan de taalwetgeving.

Ontvang de laatste nieuwsberichten per e-mail
Inhoudsopgave
Gerelateerde artikelen