Serge Liesenborghs

Gemeenteraadslid, financieel manager in de sociale sector

Geboren in Luik in een Gentse familie, ik woon sinds 1996 in Tervuren met mijn Antwerpse vrouw en onze 3 kinderen. Een echte Belgische familie, evenveel als Vlaamse! Ik wil bijdragen tot een zorgzame samenleving die elke cultuur respecteert en zorg draagt voor de toekomstige generaties.
Tervuren Unie + Volt is de enige lijst die deze waarden van openheid, diversiteit, ethiek en nauwgezetheid belichaamt. Ik ben erg gehecht aan mijn gemeente, waar ik sinds 2012 actief ben als Bexit-, OCMW- en gemeenteraadslid en het team van Tervuren Unie leid. Ik houd ook van tennis, joggen en fietsen, mijn favoriete vervoermiddel. Ik ben lang scoutsleider geweest en sta nog steeds dicht bij de waarden van de beweging.
Momenteel ben ik financieel verantwoordelijke in een sociale huisvestingsmaatschappij, na mijn studies rechten, economie en financieel management aan de ULG, de KUL en Vlekho.

Tracey D’Afters

Communication Strategist

Tracey D’Afters woont sinds 2009 in Tervuren. Als Belgisch staatsburger sinds 2018 vindt ze het gemakkelijker om te integreren met haar Vlaamse man en jonge gezin. Ze spreekt vloeiend verschillende talen, waaronder Nederlands en Frans, en is verbonden met zowel lokale als internationale gemeenschappen. Ze is bezorgd over de lokale politieke vertegenwoordiging en voert campagne voor een meer inclusieve gemeenteraad. Als communicatieprofessional hecht Tracey veel belang aan dialoog en is ze medeoprichtster van de Volt partijafdeling in Tervuren om de diversiteit aan standpunten te weerspiegelen en ervoor te zorgen dat elk individu wordt gehoord en gewaardeerd in de lokale politiek. elk individu wordt gehoord en gewaardeerd in de lokale politiek.

Geoffroy de Visscher

Gemeenteraadslid, Handelsingenieur

Handelsingenieur in de banksector, 44 jaar, getrouwd met Mélanie, vader van 3 kinderen, drietalig FR, NL en EN. Ik woon sinds 1996 in Tervuren. Ik heb hockey laat ontdekt, maar met passie, en je vindt me regelmatig op of rond het veld van de Blue Lions in Duisburg, met mijn kinderen of met ons Trimteam. Als gemeenteraadslid sinds 2018 fungeer ik graag als schakel tussen alle inwoners en de gemeente, door regelmatig zorgen door te geven aan de gemeenteraad (tientallen interventies sinds mijn aantreden), of door inwoners te informeren over belangrijke beslissingen voor de gemeente Tervuren. Ik ben vooral geïnteresseerd in mobiliteit, stedenbouw en een gezond financieel beheer van de gemeente. In plaats van grote toespraken te houden, stel ik graag praktische oplossingen voor die snel, concreet en doeltreffend inspelen op de behoeften van de inwoners van Tervuren, ongeacht hun moedertaal!

Magdalena Garczynska

Mechanical Engineer

Magdalena is werktuigbouwkundig ingenieur van opleiding en verhuisde in 2009 naar Tervuren toen ze in verwachting was van haar eerste kind. In de afgelopen 15 jaar heeft ze de stad met bijna 10% zien groeien. Magdalena pleit voor een progressieve en significante verbetering van de levenskwaliteit, met een focus op integratie, lokale gemeenschapsondersteuning en zorg voor alle leeftijden. Ze benadrukt de noodzaak om meer activiteiten te organiseren voor de kinderen en tieners van de stad. Terwijl ze jongleert met een fulltime baan en het opvoeden van drie kinderen, benadrukt Magdalena het belang van Nederlands voor integratie en vraagt ze de gemeenteraad om te luisteren en samen te werken.

Nadine Gabet

Gemeenteraadslid, Dokter

Ik heb mijn jeugd tot mijn 15e doorgebracht in Tervuren en ben er sinds 2015 terug. Ik ben opgeleid tot arts en heb gewerkt voor de provincie Brabant, daarna in een administratie en verschillende ministeriële kabinetten in Brussel, waar ik verantwoordelijk was voor het gezondheidsbeleid en sociale zaken. Sinds 10 jaar ben ik met pensioen en sinds 2 jaar werk ik een paar uur per week om de medische dossiers van mensen met een handicap te onderzoeken. Sinds 2020 ben ik gemeenteraadslid en ik ben bijzonder geïnteresseerd in alles wat met mensen te maken heeft, vooral ouderen en hun welzijn.

Dafydd ab Iago

Journalist

Dafydd, een journalist die al bijna dertig jaar verslag doet van Europa, merkt op: “Meer Tervurenaars kennen Donald Trump dan onze burgemeester, wat verrassend is aangezien de lokale politiek ons dagelijks leven beïnvloedt – scholen, zwembaden, wegenwerken en veilige routes voor kinderen.” Sinds hij in 2016 naar Tervuren verhuisde, heeft Dafydd lokale verhalen verslaan en vrijwilligerswerk gedaan bij verschillende verenigingen. verschillende verenigingen. Hij waardeert de betrokkenheid van de gemeenschap en benadrukt de diversiteit van Tervuren, waar 110 nationaliteiten wonen. 110 nationaliteiten. Als medeoprichter van Volt Tervuren gelooft Dafydd dat de partij Europese expertise en frisse ideeën zal inbrengen om lokale kwesties aan te pakken en zo het beste voor onze stad te bereiken.

Mamy Rafamantanana

Analytical scientist

44 jaar, oorspronkelijk uit Madagaskar, getrouwd en moeder van 2 jongens op een Nederlandstalige school, wetenschapper (UCL afgestudeerd). We verhuisden van Zaventem naar Tervuren in 2017, en apprecieerden de rust en het groen van Tervuren. Ik ben lid geworden van Tervuren Unie, aangetrokken door haar inclusieve oriëntatie, en om het principe te ondersteunen van samenleven in harmonie, ons allemaal kunnen integreren en ons op een natuurlijke manier kunnen uitdrukken, met respect voor het Vlaamse karakter van Tervuren.

Sébastien Londot

Knowledge Adoption Manager

Sébastien is geboren in Brazilië en verhuisde in 2022 naar Tervuren vanwege zijn passie voor hardlopen. Sébastien heeft in België en Finland gestudeerd en spreekt vloeiend Frans, Engels, Nederlands en een beetje Spaans. Hij heeft een master in business engineering van de Université Catholique de Louvain en heeft een carrière in het beheer van financiële software achter de rug. Als nieuwe inwoner van Tervuren benadrukt hij het belang van het betrekken van de 113 nationaliteiten van de stad bij het sociale en politieke leven. In zijn professionele en persoonlijke leven streeft Sébastien ernaar om de principes van doorzettingsvermogen, respect voor het milieu en het maken van een positieve impact te belichamen – kwaliteiten die diep resoneren met de waarden van Volt: denk Europees, handel lokaal.

Cédric Everard de Harzir

Inspecteur Bpost, zelfstandig elektricien

Geboren in Luik, al 28 jaar getrouwd en vader van 3 (volwassen) dochters. Afgestudeerd in Boekhouding en in Economische en Sociale Wetenschappen UMH. Bpost-inspecteur sinds 27 jaar, manager van een elektriciteitsbedrijf, drietalig. Voormalig gemeenteraadslid (12 jaar) en OCMW in Zaventem. Voormalig gidsenleider (20 jaar scouting). Houdt van motorrijden, joggen en duiken. Ik woon sinds 2018 in Tervuren en vind het een echte oase van rust. Maar het gemeentebestuur is op verschillende vlakken voor verbetering vatbaar: meertaligheid, infrastructuur, openbare werken, toegankelijkheid, … . Door me in te zetten voor Tervuren Unie + Volt wil ik graag bijdragen aan de verbetering van deze verschillende domeinen.

Myriam Ben David

Student

Marie-Chantal Verhulst

Voormalig vertaler
Ik ben geboren in Mechelen en heb er mijn hele schoolcarrière doorgebracht. Ik ben er begonnen als leerkracht in het Nederlandstalig basisonderwijs, om daarna als vertaler aan de slag te gaan in ministeriële kabinetten in Brussel. Mijn liefde voor de natuur bracht me ertoe deze prachtige gemeente te kiezen om me met mijn hondjes te vestigen. Ik hou van de ruimdenkendheid van Tervuren Unie en ben vooral begaan met het behoud van de natuur en grote bomen bij nieuwbouw.

Jean-Pierre Goeseels

Ex-sales manager

Jean-Pierre is geboren en getogen in een tweetalig gezin in Brussel, waar hij opgroeide tussen de Nederlandse en Franse cultuur. Hij studeerde af aan de Solvay Business School en zijn internationale carrière in sales en marketing bracht hem over de hele wereld, van het opzetten van een verkoopkantoor in Caïro tot belangrijke managementfuncties bij Sabena, Columbus en het International Taste Quality Institute (iTQi). Jean-Pierre spreekt vloeiend Nederlands, Frans, Engels en verschillende andere talen en zijn kosmopolitische ervaring verrijkt zijn vermogen om met de Tervurenaars te communiceren. Als erkend vrijwillig bemiddelaar in Vlaams-Brabant en actief lid van de Fietsersbond Tervuren blijft Jean-Pierre zeer betrokken bij zijn gemeenschap.

Angela Chang-Grelet

Artist
Ik ben fotografe en beeldend kunstenares en woon sinds 5 jaar met mijn man in Tervuren. We hebben een studerende dochter. Ik ben 59 jaar geleden in Hongkong geboren en dat heeft mijn bezorgdheid over het belang van democratie (en de kwetsbaarheid ervan) helpen ontwikkelen. Ik voel me thuis in Tervuren waar zoveel nationaliteiten samenleven. Ik wil bijdragen tot het behoud van de schoonheid van onze gemeente en tot de ontwikkeling van het multicultureel samenleven.

Christian Ratsimba

Financiële analist

Christian is geboren in Madagaskar en woont sinds 2011 in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en daarna in België. Nadat hij in 2012 trouwde, vestigden hij en zijn vrouw zich eerst in Zaventem, voordat ze een tweeling kregen. Sinds 2017 woont Christian in Tervuren. Nederlands leren heeft veel deuren geopend voor het gezin. De integratie van alle Tervurenaars, ongeacht hun afkomst, en een gelijkwaardige deelname aan het politieke en sociale leven van de stad zijn echter geen gemakkelijk te bereiken doelstellingen. Christian zou graag meer activiteiten zien die de 113 nationaliteiten van de stad samenbrengen in plaats van hen te verdelen.

Christian Wellens

Claudia Zapata

Business Planner Project Leader

Claudia komt oorspronkelijk uit Colombia en woont al bijna 20 jaar in België. Bij het helpen van internationals om zich in België en Tervuren te vestigen, heeft Claudia gezien dat het opbouwen van sterke relaties de sleutel is tot de integratie van de groeiende gemeenschap van Tervuren, die voor 44% uit niet-Belgen bestaat. Diversiteit is iets waar we trots op kunnen zijn en we moeten het omarmen, niet mensen uitsluiten die anders zijn, vindt ze. Voor Claudia zijn Nederlands en Spaans de lingua franca, dankzij haar Vlaamse man en zoon. Interculturele dialoog en vrouwenemancipatie liggen haar ook na aan het hart, niet in het minst als voormalig bestuurslid van de Brussels Women’s Club.

Caroline Snyers

Office assistant
Ik woon al 14 jaar in Tervuren en ben moeder van 4 kinderen en managementassistente. Ik ben gepassioneerd door onze mooie gemeente en wil haar groene karakter helpen bewaren en de diversiteit verwelkomen die haar zo rijk maakt. Ik hou van tennis, boswandelingen en koken, en ik geloof oprecht dat een verenigde gemeenschap samen uitdagingen kan overwinnen. Door lid te worden van de lijst van Tervuren Unie wil ik mijn energie steken in een toekomst waarin iedereen zich gerespecteerd en gehoord voelt, terwijl de unieke omgeving die Tervuren zo’n geweldige plek maakt om te wonen, behouden blijft.

Natalia Richardson

Communications expert

Franck Bechdolff

Webdesigner
Ik ben een Franse computergraficus en webdesigner. Ik ben gepassioneerd door digitale creatie en de ontwikkeling van visuele oplossingen. Mijn betrokkenheid bij Tervuren Unie komt voort uit een diepe verbondenheid met Tervuren, waar ik al 4 jaar woon. Ik wil actief meewerken aan het behoud van onze levenskwaliteit en concrete projecten creëren die beantwoorden aan de behoeften van alle burgers, zodat iedereen zich echt vertegenwoordigd voelt.

Kseniya Tyshkevych

Project Manager

Kseniya komt oorspronkelijk uit Oekraïne en heeft een passie voor welzijn en veiligheid in de gemeenschap. Ze stelt zich een toekomst voor waarin groen wordt geïntegreerd in het stedelijke landschap, waardoor een gezondere omgeving ontstaat. gezonder. Ze wil dat iedereen in Tervuren veilig door de stad kan lopen of fietsen. veilig door de stad kan lopen of fietsen. Kseniya’s visie richt zich ook op verkeersveiligheid, vooral voor kinderen die naar school fietsen. Kseniya zet zich al bijna twintig jaar in voor onderwijs en ontwikkeling in kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld. onderwijs en ontwikkeling in kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld. Momenteel werkt ze voor een Belgische liefdadigheidsinstelling die plattelandsgemeenschappen in Centraal-Azië ondersteunt. Haar werk heeft haar laten zien hoe belangrijk onderwijs is om gemeenschappen mondiger te maken en stabiliteit op de lange termijn te bevorderen.

Marie-Pierre de Béthune

Voormalig onderzoeker virologie
Ik woon al 17 jaar in Tervuren en geniet van de mix van natuur en gezelligheid. Moeder van drie kinderen, waaronder een meervoudig gehandicapte dochter. Drie kleinkinderen. Met een doctoraat in de wetenschappen heb ik me toegelegd op toegepast onderzoek in de infectiologie. Met mijn team hebben we drie aidsmedicijnen op de markt gebracht. Perfect drietalig in Frans, Nederlands en Engels wil ik dat Tervuren bestuurd wordt ten voordele van alle burgers, ongeacht hun geslacht. Luisteren en luisteren naar ieders wensen en behoeften, en daar op een doordachte en redelijke manier op inspelen, dat zijn de waarden die mij hebben aangetrokken tot Tervuren Unie.

Jana Masarčová

Manager

Nadat ze Slowakije bijna 20 jaar geleden verliet, heeft Jana van Tervuren haar thuis gemaakt. Ze is een fervent polyglot en spreekt negen talen, waaronder Nederlands. Jana zet zich in voor meer inclusie en heeft zich vrijwillig aangemeld om Lean In te leiden, een wereldwijde gemeenschap die zich inzet om vrouwen te helpen hun ambities waar te maken en bedrijven in staat te stellen inclusieve werkplekken te creëren waar vrouwen van alle identiteiten worden ondersteund en aangemoedigd. Om de pan-Europese visie van Volt de Volt in de praktijk te brengen, voerde Jana campagne voor Volt in Slowakije tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni. Ze is verheugd om zich zelf kandidaat te stellen voor Volt Tervuren.

Dominique Grelet

Informatica ingenieur
58 jaar, computeringenieur en theologiestudent, getrouwd, één studerende dochter. Sinds 2019 woon ik in Tervuren, waar ik geniet van de levendige en vriendelijke culturele en taalkundige diversiteit. Ik kom oorspronkelijk uit de Vendée, maar heb ook in Versailles, de VS en Azië gewoond. Ik ben bijzonder gevoelig voor klimaatproblemen en lokale initiatieven om ze aan te pakken.

Paulo Delgadillo Berrocal

Dansleraar/vertaler

Paulo komt oorspronkelijk uit Peru en woont al 20 jaar in Tervuren. Hij heeft een diploma in vertalen en geeft deeltijds Spaanse les. Hij is ook een gerenommeerde Latin-dansleraar en deelt zijn passie al meer dan drie decennia met anderen. Zijn lessen zorgen niet alleen voor lichaamsbeweging, maar ook voor een belangrijke culturele band, gemeenschapsvorming en een beter welzijn. Paulo pleit voor meer steun van onze stad voor alle lokale culturele verenigingen en activiteiten om de groeiende culturele kloof te overbruggen. Paulo is een fervent voorstander van het milieu en gelooft dat verantwoordelijkheid thuis in Tervuren begint en over de hele wereld voelbaar is.

Natacha Liesenborghs

Communication consultant
Na mijn studies aan Gito behaalde ik mijn master in bedrijfscommunicatie aan de KU Leuven. Daarna reisde ik zes maanden door Azië voordat ik mijn professionele carrière begon bij een communicatiebureau in Brussel. Ik ben een actieve, spontane, glimlachende en meertalige persoon! Mijn moeder is afkomstig uit Antwerpen, mijn vader uit Luik met Gentse roots. Ik ben enorm dankbaar dat ik ben opgegroeid in een tweetalige omgeving en wil deze biculturele opvoeding graag doorgeven. Ik waardeer dat Tervuren Unie dit principe ook bevordert, wat iedereen in deze diverse gemeente de kans biedt om elkaar wederzijds te verrijken. In mijn vrije tijd experimenteer ik met veganistisch koken, ben ik geïnteresseerd in ecologie, sport ik en geniet ik gewoon van het leven!

Friso Coppes

Manager

Friso is geboren in Amsterdam en verhuisde in 1997 naar België om voor Europese Zaken te werken. Hij woont al bijna 25 jaar in Tervuren, is getrouwd en heeft een zoon. Tien jaar lang runde hij de Engelstalige kinderboekwinkel Treasure Trove. Bij de komende verkiezingen is hij trots om zich kandidaat te stellen voor Volt Tervuren. Hij wil graag zijn steentje bijdragen als Nederlandse burger en is ervan overtuigd dat het mogelijk is om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren en dat Europese samenwerking cruciaal is voor de groei en ontwikkeling van ons charmante stadje.

Olivier Thomas

Zelfstandig ondernemer en professor aan hogescholen
Geboren in Antwerpen, 35 jaar getrouwd en vader van 3 kinderen. Maritiem verzekeringsmakelaar sinds 33 jaar, organisator van medische congressen en docent in het hoger onderwijs. Drietalig. Voormalig gemeenteraadslid in Zaventem. Hockeycoach, hoofd van de gidsencel. Fan van strips, duiken en luchtballonvaren. Ik woon nu 8 jaar in Tervuren en sta versteld van de culturele diversiteit van de inwoners. Jammer genoeg wordt deze diversiteit niet voldoende gepromoot door de gemeente, die eerder geneigd is tot stigmatisering. Door mijn engagement voor Tervuren Unie + Volt wil ik dit aspect aanzienlijk verbeteren met respect voor de geldende taalwetten.